Cultură & EducațieUltima ORA

IȘJ Bacău ia măsuri în cazul fraudei de la evaluare de la CN C Negri Tg Ocna

IȘJ Bacău ia măsuri în cazul fraudei de la evaluare de la CN C Negri Tg Ocna

Cercetarea administrativ-educațională de la Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna a vizat verificări asupra modului de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale 2023, în urma unei sesizări cu privire la conduita inadecvată a unor membri ai comisiei din centrul de examen din timpul desfășurării celor 2 probe scrise, semnalând, de fapt, o posibilă fraudare a examenului. Astfel, raportul rezultat din cercetarea disciplinară a conducerii liceului de către Inspectoratul Școlar Județean Bacău a arătat mai multe abateri disciplinare atât ale directorului, cât și ale directorului adjunct, membri ai comisiei de organizare. În acest sens, s-a emis decizia inspectorului școlar general prin care s-a luat act de demisia domnului director al colegiului, începând cu data de 20.11.2023, respectiv s-a aplicat măsura aprobată în unanimitate de către Consiliul de administrație al ISJ Bacău de demitere a doamnei director adjunct (începând cu aceeași dată: 20.11.2023).

Precizăm că Inspectoratul Școlar Județean Bacău a anunțat și instituțiile de cercetare abilitate privind prezumtiva fraudare a examenului de Evaluare Națională – sesiunea 2023 și, bineînțeles, a transmis o informare completă asupra speței către Ministerul Educației.

La nivelul unității de învățământ, conform legislației în vigoare, este în curs cercetarea disciplinară a cadrelor didactice implicate în acest caz, prin nerespectarea metodologiei și a procedurii examenului.

Începând cu data de 20 noiembrie 2023, Consiliul de administrație al ISJ Bacău a stabilit o conducere interimară la Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna, prin detașarea pe funcția de director a unui cadru didactic titular, în așa fel încât să se asigure funcționarea firească din punct de vedere administrativ și educațional a unității de învățământ.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura