ACTUALITATEUltima ORA

Jandarmii băcăuani la datorie !

În perioada 28-30 iunie a.c., în Parcul Catedralei din municipiul Bacău și parcarea hotelului Moldova se va desfășura „Hramul Bacăului” .
În acest context, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău alături de Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Băcau, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și Poliția Locală Băcau vor acționa în sistem integrat cu efective sporite pentru asigurarea și menținerea un climat de ordine și siguranță publică, prevenirea producerii faptelor antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise și adoptarea măsurilor legale în cazul constatării unor fapte de natură contravențională sau penală, organizând dispozitive specifice respectiv, patrule de ordine publică, echipe de dialog, echipe de prevenire și combatere a faptelor antisociale și echipaje pentru acțiuni speciale și antiteroriste.
Jandarmii băcăuani vor fi sprijiniți de efective de poliție, pompieri,poliție locală și vor fi constituite echipe mobile de intervenție, 24 de ore din 24, pregătite să intervină în situația producerii unor evenimente.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, prin structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigații criminale, investigarea criminalităţii economice, combatere a criminalităţii organizate,
prevenire, acțiuni speciale și arme, explozivi sau substanțe periculoase vor asigura o prezență activă în cele trei zile ale acestei manifestări, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
Polițiștii Biroului Rutier Bacău vor acționa permanent pentru fluidizarea traficului rutier, dar și în scopul depistării și tragerii la răspundere a celor care conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice.
Poliția Locală Bacău va acționa pentru verificarea respectarii prevederilor legale de către comercianți, mentinerea ordinii publice pe traseele de afluire/ defluire spre/ dinspre zona de desfășurare a manifestării si vor acorda sprijin pentru blocarea unor sectoare de drum și fluidizarea circulației.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a dispus măsurile necesare, astfel încât „Hramul Bacăului”, să se desfășoare în depline condiții de siguranță.
În vederea menținerii climatului de normalitate pentru participanți, în toată această perioadă vor fi angrenate forțe și mijloace pregătite să furnizeze răspunsul eficient în misiunile pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale de urgență, respectiv evacuarea în situații de urgență.
Inspectorii de prevenire desfășoară permanent verificări pe linia apărării împotriva incendiilor.
Pentru evitarea unor situații neplăcute, recomandăm participanților să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine şi să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112.
De asemenea, facem și următoarele recomandări:
– manifestaţi prudenţă în zonele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi celelalte bunuri aflate asupra dumneavoastră;
– păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil;
– când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări din partea unui hoţ;
– când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi toată suma de bani aflată asupra dumneavoastră, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora;
– obiectele tentante, lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi;
– nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante;
– evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;
– nu lăsaţi minorii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
– evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referire la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
– deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane.

Vă dorim zile frumoase și în siguranță!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura