Acasă Actualitate La coșul de gunoi cu istoria Tg Ocnei

La coșul de gunoi cu istoria Tg Ocnei

0

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 26 August se afla nici mai mult nici mai puțin de trei demolari: este vorba de grădinița din Vâlcele,  fostul internat de fete al Liceului Costache Negri dar si Scoala 4 din Tisesti.

Conform hârtiilor trimise către aleșii locali : “ Oportunitatea demolarii va fi stabilita conform expertizei tehnice intocmita pentru fiecare cladire in parte si aprobata de catre Consiliul local Târgu Ocna” – iar acum cele trei clădiri sunt la mila aleșilor locali.

”Art. 2. Se aprobă schimbarea destinatiei imobilelor cladiri situate in orasul Târgu Ocna, Bulevardul Ferdinand I ( fost Bulevardul Republicii) nr. 19 , nr. cadastral 63358 in care au functionat fostul Internat de fete al Liceului Costache Negri şi Sala de mese , din imobile apartinand bazei materiale a unitatilor de invatamant , in imobile la dispozitia Consiliului local al orasului Targu Ocna.” – așa scrie  negru pe alb in proiectul de hotărâre.

Cel puțin una dintre clădiri are o vechime de peste 150 de ani … Adica a fost construită  prin 1800- 1900, dar pe cine mai interesează chestiunea asta când terenul ce va rămâne liber in urma demolării va satisface pofta cuiva …

Și asta dacă ar fi sa stam drept și sa judecam la fel in proximitate se afla fosta clădire a poliției – mai pe românește spus:

niste spatii ultracentrale care ii fac pe unii sa saliveze …

Una peste alta istoria micului orășel Tg Ocna va ajunge fix in coșul de gunoi. Probabil ca o soarta similară risca sa aibă și Casa Borisof construită undeva prin 1890… dar cine pana mea este Borisof și ce afaceri mai învârte ?!

PS: Apropos Borisof a fost și el primar al urbei dar spre deosebire de cel de azi el a dat ( a donat casa patrimomiului orasului).

 

Sursa foto : Alternativa Dreapta Tg Ocna