Acasă Actualitate Mânăstirenii, solidari la necazurile semenilor

Mânăstirenii, solidari la necazurile semenilor

0

 

Pentru familia Enache cu patru copii ai săi ziua in care un incendiu le-a făcut scrum casa le va rămâne adânc întipărita in memorie, o zi fatidică de 13 Ianuarie. In  toiul iernii aceștia și-au pierdut agoniseala de o viața. Și-au pierdut totul, inclusiv acoperisul de deasupra capului. Cu toate ca sunt recunoscători ca au scăpat cu viața, teferi și nevătămați, gândul ca nu mai au pe ce pune mâna nu e unul comod.

“13 ianuarie 2022…o zi tristă pentru familia consăteanului nostru Enache V. În toiul iernii, focul a mistuit într-o clipa casa în care locuia împreună cu soția și cei patru copii!
Însă, noi mânăstirenii suntem oameni cu suflet mare și nu putem rămâne nepăsători!!!
Orice ajutor este binevenit! Bineînțeles că și Primăria Mănăstirea Cașin va veni în ajutorul familiei greu încercate! Începând de azi dimineață ( vineri 14 Ianuarie -n.n.) se lucrează intens, am dus lemnul, noi de la primărie, cetățeni care lucrează gratis și speram noi cât de repede sa se întoarcă acasa” a precizat primarul comunei Mănăstirea Casin, Adriana Enache.

De altfel, de la preluarea mandatului de primar, Adriana Enache a tot avut de înfruntat astfel de situații. Anul trecut, un incendiu a mistuit o casa in câteva minute. Și atunci administratia publica locală, prin echipa de la primarie- primar Adriana Enache și viceprimar Gelu Nicolae Zgavardici au venit in sprijinul familiei Macalau. De altfel, atunci s-a implicat și echipa de la Protopopiatul Onesti, prin preotul protopop Ioan Bîrgăoanu.