ACTUALITATECultură & Educație

MApN face recrutări pentru Colegiile Naționale Militare

MApN face recrutări pentru Colegiile Naționale Militare, învățământul universitar și postliceal militar.

MApN desfășoară activități de recrutare și selecție a candidaților pentru admiterea în colegiile naționale militare, învățământul universitar și postliceal militar.

– În perioada 25.01 – 24.03.2023 se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare (816 locuri).
Criterii specifice de recrutare:
– vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);
– Învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari (447 de locuri) şi a subofiţerilor (1013 de locuri): 25.01 – 02.06.2022 – înscrierea candidaților;
– Admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză;
– Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2023.
– Învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor (124 de locuri) şi învăţământul universitar civil (medicină, 75 de locuri): 25.01 – 31.05.2023 – înscrierea candidaților.
– Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză.
– Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniul de licenţă Sănătate) se desfăşoară conform metodologiilor proprii, elaborate de aceste instituţii.
– Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2023.
– Vizualizaţi planul de şcolarizare pentru anul şcolar/universitar 2023-2024 aici: https://dgmru.mapn.ro/pages/planul-de-scolarizare-al-ministerului-apararii-nationale-pentru-anul-de-invatamant-2023-2024
Atenție!
NU se fac înscrieri, deocamdată, pentru cursurile de formare a ofițerilor/subofițerilor în activitate (filiera indirectă)!
NU se fac înscrieri pentru posturile de soldați-gradați profesioniști!
– ÎNSCRIEREA CANDIDAȚILOR se poate face astfel:
Pe platforma de înscriere: https://www.recrutaremapn.ro/alegere.php ;
În cazul în care nu se poate realiza înscrierea online, la sediul Biroului informare-recrutare Neamţ, adresa: Piatra Neamţ, str. Durăului nr. 9.
– detalii privind pașii de urmat în vederea susținerii probelor de selecție și examinării medicale, veți primi la momentul confirmării înscrierii.
ATENŢIE:
– dacă înscrierea s-a efectuat online, asiguraţi-vă că aceasta s-a produs solicitând telefonic acest lucru; Tel. 0233213886 sau 0732560973.
– la momentul depunerii dosarului de candidat, candidații au obligaţia de a prezenta personalului recrutor documentele care se solicită, în original sau copie legalizată, în vederea certificării confruntării documentelor transmise electronic sau în fotocopie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura