ACTUALITATEUltima ORA

Marii absenți de la instalarea noului protopop preot Nicolae Zaharia

Marii absenți de la instalarea noului protopop preot Nicolae Zaharia

Luni, 19 februarie, Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt” din Onești a fost martora unui eveniment solemn – sinaxa anuală la care au fost o suta de preoți. Cei 100 de preoți au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului din același Sfânt Potir, sub conducerea Chiriarhului lor, aratand astfel unitatea teologică, liturgică și canonic-administrativă.

În timpul Sfintei Liturghii, a fost pomenit unul din ctitorii catedralei părintele Alupei Constantin, fost protopop al Protopopiatului Onești, decedat în 2023.

Evenimentul a fost onorat de prezența oficialilor, inclusiv a ministrului Mediului Mircea Fechet, subprefectul județului Bacău, Narcis Jitaru, și primarul Oneștiului Victor Laurențiu Neghina, primarul comunei Helegiu, Ciprian Ene, primarul comunei Livezi, Sorin Ichim, președintele PNL Onești, Elena Pascu Apavaloaie dar și mulți alții.

Cu toate acestea, absența unor reprezentanți importanți precum prefectul județului Bacău, președintele Consiliului Județean Bacău și alți lideri PSD a stârnit curiozitate, mai ales având în vedere relația dintre protopopiatul Onești și Consiliul Județean, care a oferit un spațiu generos gratuit protoieriei Onești.

În discursurile de rămas-bun și de bun-venit, primarul Victor Laurențiu Neghină a mulțumit preotului Ioan Bârgăoanu pentru cei opt ani de activitate, felicitând în același timp pe noul preot protopop, Nicolae Zaharia.
Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a încheiat evenimentul, îndemnând noul protopop să caute ajutorul divin și să sprijine preoții în misiunea lor pastorală, exprimând recunoștința față de activitatea depusă de preotul Ioan Bârgăoanu în perioada în care a fost protopop, el primind o altă misiune.

Sursa Facebook – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura