SPORTUltima ORA

Medalie de bronz pentru echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău la Campionatul European de Combat Games

Medalie de bronz pentru echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău la Campionatul European de Combat Games

În perioada 19-23 iulie, Zagreb a fost gazda Campionatului European de Combat Games pe universități, la care au participat 324 sportivi de la 138 de universități, din 20 de țări.

Competiția a aliniat cei mai buni studenți, din toate centrele universitare din Europa.

Rezultatele obținute de studenții Universității Vasile Alecsandri din Bacău la individual:

Argint: Miler Georgiana +78 kg:
Bronz: Severin Olga -70 kg:
Locul 7: Tatar Krszitina -48 kg.

În întrecerea pe echipe mixt, România a fost reprezentată de Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, în componența acesteia aflându-se studenți de la toate universitățile participante din țară: Tatar Krisztina, Nechifor Ana-Maria, Tabacariu Matei, Severin Olga, Miler Georgiana, Andrieș Georgiana, studenți ai Universității Vasile Alecsandri din Bacău, Dzitac Ioan Universitatea Pitești, Prosie DragoșUNEFS, Radvanszki Szilard – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Topală Vlad  – Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a reușit să câștige medalia de bronz în proba pe echipe mixt, după ce a dispus de reprezentanța Franței, cu scorul de 4-2.

Deși în primul meci, echipa noastră a pierdut în fața Bosniei și Herzegovinei cu scorul de 4-2, după o mobilizare exemplară a câștigat în fața Universității de Sport din Cologne, Germaniași a Universității din Viena, Austria. În finala mică, pentru medalia de bronz, țara noastră se impune într-o maniera categorică, cu scorul 4-2 în fața Universității Orleans, Franța, consemnând, astfel, un rezultat istoric, în premieră pentru Romania în întrecerile universitare.

Delegația de judo a fost condusă de Lector univ. dr. Sava MihaiAdrian de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău și de Asist. univ. drd. Stanciu Cristian de la Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu.

Felicitări studenților și mulțumim profesorilor și antrenorilor, prof. Doru Bucătaru, prof. Sorin Iordache, prof. Pal Gabor și prof. Constantin Ciobanu, care au contribuit laformarea acestor sportivi!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura