SOCIALUltima ORA

Meta a înghețat: Facebook și Instagram, Paralizate

Meta a înghețat: Facebook și Instagram, Paralizate

În după-amiază zilei de 5 martie 2024, utilizatorii din întreaga lume au fost puși în imposibilitatea de a accesa conturile lor de pe cele două rețele sociale majore, Facebook și Instagram, din cauza unei întreruperi tehnice masive. Evenimentul a fost marcat de un val de raportări la ora 17.00, atunci când problemele au început să afecteze funcționarea platformei Meta.

Acest incident a reprezentat un deja-vu al unei situații similare în octombrie 2021, când utilizatorii au fost privați de acces timp de șapte ore. Surse din interior au dezvăluit că această întrerupere a afectat nu doar Facebook, ci și platformele asociate, precum Instagram, WhatsApp și Messenger.

Impactul financiar al acestei întreruperi a fost semnificativ, cu o estimare a pierderilor de venituri în jurul sumei de 100 de milioane de dolari pentru companie. Deși reprezentanții Meta au răspuns rapid și au remis în funcțiune platformele, acest episod ridică întrebări despre vulnerabilitatea infrastructurii tehnologice la nivel global și impactul asupra utilizatorilor și afacerilor online.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura