Cultură & EducațieUltima ORA

Mobilizare pentru comemorarea eroilor la Valea Uzului: „Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Mobilizare pentru comemorarea eroilor la Valea Uzului: „Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

„Hristos a înviat! Valea Uzului este baricada demnității noastre de români care nu a putut fi răpusă. Să o ținem, fraților, așadar, în picioare!” – acesta este mesajul pe care Mihai Tîrnoveanu l-a transmis locuitorilor din Dărmănești, Dofteana, Comănești și Moinești, chemându-i să se alăture unui eveniment important pentru comunitatea românească.

Joi, 13 iunie, de la ora 17:09, membrii Asociației Calea Neamului și Frăția Ortodoxă, alături de numeroși băcăuani, se vor reuni la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului pentru a marca Înălțarea Domnului și pentru a aduce un omagiu eroilor căzuți.

Acțiunea de mobilizare vizează adunarea unui număr cât mai mare de participanți, inclusiv 100 de români din Brașov și Covasna, dintre care 50 vor fi copii. Scopul este de a le oferi acestora o lecție de istorie vie, pe teren, despre gloria și sacrificiul neamului românesc.

„Este de datoria noastră să le asigurăm transport și pachete cu alimente pentru drum, căci vor porni de acasă imediat după Sfânta Liturghie și se vor întoarce spre noapte. Dați-ne, în acest sens, o mână de ajutor. Orice bănuț în contul Asociației Calea Neamului RO62BRDE080SV52855930800 ne este de mare folos”, a declarat Tîrnoveanu, solicitând sprijinul comunității.

Mobilizarea pentru acest eveniment nu este doar un simplu apel la participare, ci și o reafirmare a demnității naționale. Valea Uzului, un loc de mare încărcătură istorică și emoțională, devine astfel un simbol al unității și al respectului față de cei care și-au dat viața pentru țară.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! – este mesajul care răsună puternic, chemând românii să se alăture acestui act de comemorare și să contribuie la păstrarea vie a memoriei eroilor noștri.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura