Acasă ACTUALITATE Mobilizare pentru siguranța comunității: Autorități și specialiști monitorizează surparea din Târgu Ocna

Mobilizare pentru siguranța comunității: Autorități și specialiști monitorizează surparea din Târgu Ocna

0

Mobilizare pentru siguranța comunității: Autorități și specialiști monitorizează surparea din Târgu Ocna

Într-un demers coordonat- o echipă impresionantă de oficiali și specialiști s-au adunat pentru a monitoriza îndeaproape un eveniment semnificativ în Târgu Ocna, care a stârnit atenția comunității locale. Conducerea primariei Tg Ocna, primar Cristian Aurelian Ciubotaru, echipa tehnică a Salinei Târgu Ocna, împreună cu Prefectul Județului Bacău, Lucian Bogdanel, precum și reprezentanții ISU Bacău și grupul de specialiști din diverse instituții abilitate au intervenit în cadrul unui efort concentrat de asigurare a siguranței.

Situația care a necesitat atenția lor a fost o surpare a terenului petrecută în cartierul Gura Slănic din Târgu Ocna. Evenimentul a fost evaluat cu atenție și implicarea acestor entități a demonstrat importanța coordonării și cooperării între instituțiile responsabile.

Din fericire, până la momentul redactării acestui articol, situația este stabilă și nu prezintă un pericol imediat de situație de urgență. Această reacție rapidă și prezența în teren a autorităților și specialiștilor subliniază angajamentul lor față de siguranța comunității și capacitatea de a interveni eficient în astfel de situații.

Printre instituțiile implicate în monitorizarea situației se numără: Salina Târgu Ocna – Mina Targu Ocna, ISU Bacău (Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău), Agentia de Mediu, Garda de Mediu, SGA-Apele Române (Serviciul de Gospodărire a Apelor), ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții), Comitetul local pentru situații de urgență al Primăriei Orașului Târgu Ocna, precum și Poliția și Jandarmeria Stațiunii.

Istoria se repeta

Un incident similar s-a petrecut in 1978 când in gospodăria familiei Burlacu a apărut “din senin” o surpare similară celei de azi, joi, 10 August 2023. De la o gospodărie înghițită de pământ s-a ajuns la peste 40 de gospodarii. Astfel, de la o groapa cu diametrul de câțiva metri s-a ajuns la un “lac fără fund” sau “Groapa Burlacu” cu o suprafața de 1 hectar.

Din fericire, oamenii au fost evacuați la timp, iar statul i-a despăgubit.