ACTUALITATEUltima ORA

Operațiune de amploare – rețea de falsificatori: 19 percheziții, zeci de mii de euro in piata

Operațiune de amploare – rețea de falsificatori: 19 percheziții, zeci de mii de euro in piata

 

La data de 30.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Neamț, Iași și Galați, într-o cauză vizând activitatea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate. În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie – februarie 2023, a fost constituit un grup infracțional organizat, având ca scop punerea în circulație de bancnotă falsificată. Astfel, în perioada ianuarie-mai 2023, au fost puse în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate (în cupiură de 50 și 100 euro), activitate desfășurată pe raza a patru județe. Grupul infracțional organizat a indus în eroare, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare, mai multe persoane vătămate, reușind plasarea a peste 72.000 de euro în bancnote contrafăcute. Având în vedere calitatea ridicată a bancnotelor contrafăcute, acestea au fost facil acceptate de către persoanele nefamiliarizate cu acest tip de valută. În cursul acestei zile, doi dintre suspecți au fost prinși în flagrant, având asupra lor sumele de 90.700 euro și 39.900 lei. Totodată, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sumele de 15.650 euro și 4.900 lei.

Operațiune de amploare – rețea de falsificatori

Cu privire la bancnotele ce formează sumele în euro, există bănuiala rezonabilă că sunt contrafăcute. Audierile în cauză urmează a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Bacău, BCCO Galați, IPJ Neamț, IJJ Neamț si IJJ Bacău.

Pe parcursul urmăririi penale, la documentarea activității infracționale au contribuit și BCCO Iași, BCCO Bacău și SCCO Vrancea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(sursa: DIICOT)

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura