ACTUALITATEPOLITICA

Pepelea e din Cașin

 

Asistam parcă la o glumă proastă aflând azi, dintr-o conferință de presă, la care nu am fost invitată, că această ,,mică și neimportantă,, comunitate din Cașin ar ,,periclita,, proiecte pe sume importante de bani pe apă și canal.

Din nefericire, nu e nici măcar o glumă. Da. Ați citit bine.

Azi am aflat de la parlamentarul european Dragoș Benea, în paranteză fie spus aș fi vrut să aflu de la președintele Consiliului Județean Bacău sau de la vicepreședinți, detalii suplimentare despre proiect. Și asta ținând cont de faptul că CJ Bacău face parte din proiect.

Undeva pe la finalul acestei luni trebuie musai și neapărat de semnat contractul pe bani europeni.


Consiliul Județean, Compania de Apă și ADIS (Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară) lucrează la foc continuu pentru ,, bifarea (- termenul nu-mi aparține,) tuturor condiționalităților impuse de Jaspers, autoritatea de management si Ministerul Fondurilor Europene,,.

Aplicația este pe POIM, investiție pe alimentare cu apă-canal în valoare de peste 430 milioane de euro.

La pachet sunt 41 localități din localități beneficiare. Cașinul ar putea face parte și el din această elită care, se pare, va beneficia de investiții de 2 milioane de euro pe apă și 3 milioane de euro pe canalizare. Și asta doar dacă se grăbește repede și adoptă hotărârile de consiliu care să înlesnească depunerea proiectului.

PS. Cei care vor gestiona fondurile europene atrase în acest proiect sunt mai implicați în atragerea oprobiului public asupra contestațiilor unui candidat, decât în convingerea consilierilor locali proaspăt validați în a adopta o hotărâre în favoarea unui proiect bănos.

PPS. Pepelea e din Cașin, dar cuiul e din Bacău.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura