Acasă ACTUALITATE Poliţiştii băcăuani au acţionat pentru siguranţa traficului rutier

Poliţiştii băcăuani au acţionat pentru siguranţa traficului rutier

0

​La data de 31 octombrie a.c, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.
​Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
​Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, un bărbat de 31 de ani, din comuna Zemeş a fost depistat de o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Având în vedere aceste aspecte, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Poliţiştii din Comăneşti au depistat, în trafic, un tânăr de 21 de ani, din comuna Asău, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.