ACTUALITATE

Poliţiştii băcăuani au acţionat pentru siguranţa traficului rutier

​La data de 31 octombrie a.c, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.
​Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
​Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, un bărbat de 31 de ani, din comuna Zemeş a fost depistat de o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Având în vedere aceste aspecte, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Poliţiştii din Comăneşti au depistat, în trafic, un tânăr de 21 de ani, din comuna Asău, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura