Cultură & Educație

Preasfințitul Părinte Iosif Păuleț – Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași la Comănești

Duminică, 15 mai, la Comănești, preotul Ciprian Bejan Piser- paroh al bisericii romano-catolice „Sf. Anton de Padova” din Comănești, împreună cu primarul orașului Comănești, Viorel Miron, cu deputat Cătălina Ciofu, dar și cu subprefectul județului Bacău, Narcis Jitaru, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Iosif Păuleț – Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași, cu ocazia conferirii Sacramentului Sfântului Mir în parohie.

Astfel împreună cu un sobor numeros de preoți din Decanatul de Moinești, episcopul diecezei a săvârșit liturghia specială, îndemnând credincioșii să primească cu sufletul deschis cele 7 daruri ale Duhului Sfânt: înțelepciunea; înțelegerea; sfatul; puterea; cunoștința; pietatea și frica de Dumnezeu.
În biserica catolică, sfântul mir este conferit numai de către episcop, precum numai el îl pregătește în Joia Mare din untdelemnul sfințit amestecat cu balsam. La nevoie poate mirui și un preot, dar cu învoirea episcopului. Vârsta pentru primirea acestui sacrament este când credinciosul are minim 12 ani, căci atunci începe a pricepe ce este bine și ce este rău, și de la acest timp al înțelegerii are nevoie de un ajutor deosebit al lui Dumnezeu pentru a trăi cu adevărat creștinește; de aceea cine din nepăsare nu-l primește, face un păcat. Tot cu această ocazie, candidații la primirea Mirului, sunt susținuți de nași, ce au misiunea de a-i îndruma spiritual în viața creștină.

“Am onorat invitația Pr. Paroh Ciprian Bejan-Piser de a participa la conferirea Sfântului Mir de către PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași, la Biserica ,,Sf. Anton de Padova” din Comănești.Comunitatea de romano-catolici din Comănești este o comunitate primitoare. Am copilărit aici și sunt prezentă ori de câte ori am ocazia la celebrarea Sf. Liturghii. Locul îmi este familiar și mă simt mai aproape de comunitate când vin aici împreună cu familia.

Conferirea Sfântului Mir este un moment emoționant pentru candidați, nași și frați creștini deopotrivă.

Felicitări celor 25 de candidați care au primit Sacramentul Sfântului Mir!” a precizat deputat Catalina Ciofu.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura