Acasă Actualitate Primaria Onesti asigura, gratuit, sterilizarea și microciparea câinilor cu stăpân

Primaria Onesti asigura, gratuit, sterilizarea și microciparea câinilor cu stăpân

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Primăria municipiului Onesti prin Sc DPP asigura, gratuit, microciparea și sterilizarea câinilor cu stăpân. Astfel, Practic, proprietarul câinelui trebuie doar sa sune la un număr de telefon ce va fi pus la dispoziție de municipalitate, iar angajații DPP vor prelua cainele și se vor ocupa de toate procedurile necesare și apoi îl vor înapoia deținătorului.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Aceste măsuri alături de multe altele fac parte din Regulamentul privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân în municipiul Onești ce e pentru 30 de zile în consultare publica, pe site-ul primăriei, urmând ca apoi sa fie aprobat în cadrul ședinței Consiliului Local.

S-a luat decizia elaborării acestui regulament din cauza înmulţirii necontrolate a câinilor fără stăpân, dar şi ca urmare a deţinerii animalelor de companie fără ca acestea sa fie înregistrate și sterilizate.

Cu toate că, au fost luate măsuri repetate pentru capturarea câinilor fără stăpân şi transportul acestora în adăpostul public autorizat, nu se observă o scădere substanţială a numărului lor, existând în continuare riscuri pentru sănătatea cetăţenilor.

Regulamentul privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân în municipiul Onești poate fi studiat pe site-ul instituției,www. onesti.ro și in maximum 30 de zile pot fi aduse propuneri de îmbunătățire sau corectare a actualului proiect.

Primarul Municipiului Onesti, Laurențiu Neghina a declarat : “ Prin adoptarea acestui regulament speram sa nu mai existe caini abandonati pe străzile din Onești. Se dorește înlăturarea cauzei și nu a efectului.”

Edilul a mai precizat ca a fost demarată și procedura de extindere a  adăpostului de câini pentru a putea găzdui 1000 de patrupede, fata de 600, în prezent.