Ultima ORA

Probleme grave sunt semnalate de specialiști în legătură cu softul asumat de AEP la alegerile locale

Probleme grave sunt semnalate de specialiști în legătură cu softul asumat de AEP la alegerile locale: Sunt mandatele aleșilor din România alocate de un contractor privat ținut la secret?

Modul în care AEP a acționat la aceste alegeri locale ridică mai multe semne de întrebare din partea specialiștilor cu experiență în procesele electorale care au avut loc în ultimii 20 de ani în România, iar de data asta nu vorbim despre sacii de voturi sau de completarea proceselor verbale, ci chiar de softul folosit pentru centralizarea rezultatelor și, mai ales, de repartizarea mandatelor de consilieri.

Astfel, softul conceput de AEP și comandat STS nu a prevăzut de la bun început posibilitatea corectării erorilor în baza de date și nici calculul automat privind repartizarea mandatelor de consilieri, care se bazează pe un algoritm foarte complicat prevăzut de lege și care a existat la alegerile anterioare, ne spun specialiștii in domeniu.

Mai mult, surse care au dorit să își păstreze anonimatul ne-au declarat că un astfel de soft ar fi fost achiziționat de AEP de la o firmă privată, conform unui document care nu este public.

În partea a doua a interviului acordat SpotMedia.ro, Cristian Petraru (fost șef al Departamentului de organizare a proceselor electorale din AEP, cu o experiență de 20 de ani în domeniu, dar demis abuziv anul trecut de președintele Constantin Mitulețu-Buică – foto) prezintă câteva dintre neregulile pe care le-a observat și îi adresează public câteva întrebări președintelui AEP, de la care așteptăm cu mare interes să răspundă tot public.

Menționăm că, în urma dialogului purtat cu dl Petraru, SpotMedia.ro a solicitat informații suplimentare de la STS și BEC, însă până în acest moment nu există nicio reacție

 

SURSA

www.spotmedia.ro

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura