Acasă ACTUALITATE PSD Bacău critica măsurile luate de Guvernul PNL pentru combaterea pandemiei de...

PSD Bacău critica măsurile luate de Guvernul PNL pentru combaterea pandemiei de coronavirus

0

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 26 Noiembrie parlamentarul european Dragoș Benea, președintele PSD Bacău alături de candidații Ana Maria Egarmin, Cristina Breahnă Pravăț și Lucian Bogdănel, au criticat măsurile luate de Guvernarea PNL dar și referendumul pe sănătate propus de noul primar al Bacăului.

Dragoș Benea a adresat doua intrebari:

„Câți băcăuani am fi putut testa cu cele 3 milioane de euro risipite de Guvernarea PNL pe spitalul modular și am sa va răspund aproximativ 80000 de băcăuani am fi putut testa cu 3 milioane de euro. Testarea masiva fiind soluția pe care toate statele o propun pentru a reduce cifrele de infectare și de decese.
Ce s-ar fi putut face cu banii alocați de Primăria Bacău pentru acel inutil referendum ?! De exemplu s-ar fi putut lua un aparat de testare PCR care ar fi sporit capacitatea de testare la nivelul județului Bacău. La momentul acesta știți bine ca acel laborator de la Gârleni sanitar- veterinar are o capacitate de pana in 200 de teste și Spitalul Județean de Urgentă      și spitalul din Onești împreuna iarăși vreo 200 de teste. Celelalte capacitați de testare anunțate de-a lungul timpului in județul Bacău nu sunt accesibile publicului și de aceia avem o capacitate de testare destul de redusă. Sunt doua exemple destul de grăitoare …,,

Mai multe detalii aici