Acasă Cultură & Educație S-a decis : copiii merg la scoala indiferent de rata de infectare

S-a decis : copiii merg la scoala indiferent de rata de infectare

0

Gata s-a decis : copiii merg la scoala indiferent de rata de infectare.

In acest sens a fost semnat ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind desfășurarea activității în școli.

De acum încolo elevii  și preșcolarii vor merge la școală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19.
Asta s- a decis joi la Comitetul Național pentru Situații de Urgență ( CNSU).
CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi și profesori.

Potrivit deciziei CNSU, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.
Decizia ar urma să se poată aplica prin ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației.

Suspendarea prezenței fizice la cursuri a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se va decide în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală.

Se propune utilizarea în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori, în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Prin decizia CNSU, se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2.