Acasă ACTUALITATE Semnal de alarma tras de Salvamont Bacau: a crescut îngrijorător numărul urșilor

Semnal de alarma tras de Salvamont Bacau: a crescut îngrijorător numărul urșilor

0
urme urs

MSalvamont Bacău trage un semnal de alarma iubitorilor de drumeții la riscul la care se expun dat fiind numărul tot mai mare de ursi existenți in zona.
Ceea ce este cu adevarat îngrijorător este faptul ca nu se mai sperie de prezenta omului ci dimpotrivă pare ca o caută. Multe exemplare au semnalate in zone in care nu au existat vreodată ursi precum in zona Galați.
“În ultima perioadă, s-au înmulțit cazurile prin care se semnalează prezența urșilor în apropierea localităților sau pe potecile turistice.
Pentru a evita întălnirea și, eventual, atacul ursului brun, se recomandă ca atunci când parcurgeţi trasee turistice, să vă semnalați prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Se interzice cu desăvârşire hrănirea ursului sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive.
Salvatorii montani au în dotare spray-uri cu piper și recomandăm și turiștilor să țină la îndemănă, preventiv, un spray cu piper special dimensionat pentru urs.
Dacă pănă acum era o obișnuință prezența urșilor în munții Nemira, pe lăngă Slănic Moldova, mai nou se semnalează frecvent prezența acestora și in alte zone. Avem căteva imagini din munții Berzunți, zona lacului Tarnița” se arată in comunicat.