SOCIALUltima ORA

SPITALUL MUNICIPAL DE URGENŢĂ MOINEȘTI DEVINE SPITAL CLINIC DE URGENŢĂ

SPITALUL MUNICIPAL DE URGENŢĂ MOINEȘTI DEVINE SPITAL CLINIC DE URGENŢĂ

 

Spitalul Municipal de Urgență Moinești trece printr-o transformare majoră devenind un spital clinic. Această schimbare este marcată de înființarea unei secții clinice de chirurgie generală, făcând din SMU Moinești prima unitate medicală din țară care obține acest statut fără a fi într-un centru universitar.

Ordinul nr. 1342 emis de Ministrul Sănătății la începutul lunii martie a confirmat reorganizarea structurii organizatorice a spitalului pentru a înființa Secția Clinică de Chirurgie Generală. Această decizie a fost luată cu avizul Ministerului Educației și cu susținerea Facultății de Medicină din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov.

Noua secție clinică nu doar diversifică serviciile medicale cu profil chirurgical, ci și îmbunătățește calitatea actului medical prin actualizarea constantă a pregătirii profesionale și a dotărilor conform standardelor internaționale. De asemenea, susține activitățile universitare și postuniversitare, oferind un mediu propice pentru formarea tinerilor chirurgi în cadrul programului de rezidențiat.

Un alt aspect important este posibilitatea desfășurării activităților de cercetare clinică și a studiilor clinice în cadrul Departamentului de Cercetare Medicală a spitalului, acreditat de Academia de Științe Medicale din România. Astfel, Spitalul Municipal de Urgență Moinești devine un centru de excelență în domeniul medical, contribuind la progresul științific și la educația continuă în medicină.

Această transformare vine ca răspuns la creșterea adresabilității și a complexității cazuisticii chirurgicale în regiune, fiind justificată de numărul mare de pacienți tratați anual în spital. Renovarea blocului operator în conformitate cu standardele europene în 2022 a permis efectuarea a peste 15.000 de intervenții chirurgicale laparoscopice și a consolidat reputația spitalului la nivel național și internațional.

Managerul spitalului, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, afirmă că finalizarea procesului de transformare în spital clinic ar putea coincide cu Zilele Spitalului Moinești în iulie. Acest pas ar aduce beneficii financiare semnificative unității medicale, în special în contextul negocierii noului contract cadru cu Casa de Asigurări, prevăzută pentru aceeași perioadă.

În concluzie, transformarea Spitalului Municipal de Urgență Moinești într-un spital clinic reprezintă nu doar un pas important pentru îmbunătățirea sistemului medical regional, ci și o dovadă a angajamentului continuu pentru excelentă în asistența medicală și cercetarea științifică.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura