Acasă Actualitate Subprefectul Bacăului- Narcis Jitaru, verifica in teren zonele cu probleme din Mânăstirea...

Subprefectul Bacăului- Narcis Jitaru, verifica in teren zonele cu probleme din Mânăstirea Casin provocate de ploile torențiale

0

In după amiaza zilei de duminica, 20 Iunie, subprefectul Bacăului, Narcis Jitaru a verificat, pe teren, principalele zone afectate din Mănăstirea Casin. Acesta a fost însoțit primarul comunei Mânăstirea Cașin, Adriana Enache, viceprimarul Gelu Nicolae Zgavardici, de membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgenta și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgenta.
Primul obiectiv a fost segmentul de drum de pe strada Mareșal Constantin Prezan, cunoscut sub numele La Dogea. Acolo sunt 5 porțiuni de drum surpate. Sunt afectate 4 familii fiind singura cale de acces către locuinte.

“Aici, in zona sunt probleme mai vechi. Sunt doua surpări mai vechi, iar acum cu ploile astea, s-a mai surpat in alte 3 porțiuni. Practic drumul este afectat pe o lungime de aproximativ 200 de metri. De la o lățime de 5 metri cât era înainte acum am ajuns de nu mai poate sa treacă nicio căruța” ne-a precizat primarul Adriana Enache.

Al doilea obiectiv vizat a fost digul de la Dima, distrus pe o lungime de 100. Este zona din care încă din vineri, 18 Iunie au fost evacuate familiile dat fiind riscul ridicat de inundație existent in zona.

 

Al treilea obiectiv a fost pe strada scriitor Ioan Misir, zona Vițeluș, unde trebuie realizată o protecție de mal de cel puțin 100 metri lungime.

 

Ultimul obiectiv cu probleme a fost al doilea drum surpat in zona Durbacesti, sat Lupesti , unde sunt afectate direct 8 locuinte.

 

“ De cand am văzut primele probleme in zona am blocat accesul auto rămâne doar pietonal deoarece strada a fost afectata în urma surparii malului stâng al râului Casin” ne-a declarat primarul Adriana Enache.

Luni, 21 Iunie, Crucea Rosie Bacau a întins o mâna de ajutor familiilor afectate de inundații care nu au mai putut folosi apa din fântâni. Aceștia au trimis 100 de bidoane a câte 5 litri de apa fiecare și 36 de cozonaci pentru familiile greu încercate.

” Ajutorul oferit de Crucea Rosie Bacau este unul nesperat. Oamenii se deplasau la distante mari pentru a găsi apa curată, buna de baut. Multumim frumos pe aceasta cale tuturor celor care au sarit in ajutorul nostru” a mai adăugat primar Adriana Enache, comuna Mănăstirea Casin.