Acasă Actualitate Tatăl cere ordin de protecție împotriva fiului

Tatăl cere ordin de protecție împotriva fiului

0

Polițiștii din Scorţeni au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui tânăr de 27 de ani, din localitate, care și-ar fi lovit și amenințat tatăl.

Marti, 4 mai, în jurul orei 22:00, poliţiştii din Postului de Poliţie Scorţeni au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 61de ani este lovit și amenințat de fiul său. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că la domiciliul celor doi ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma căruia tânărul de 27 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-ar fi lovit și amenințat tatăl.

S-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

Ordinul de protecție provizoriu este emis atunci când, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc .

Conform acestuia, obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somație și fără trecerea vreunui termen.