Acasă Actualitate Tg Ocna – politica pe persoana fizica

Tg Ocna – politica pe persoana fizica

0

Poveste cu deznodământ deja cunoscut in ședința de consiliu local in orașul Tg Ocna. In intrunirea din luna Ianuarie a acestui an au fost făcute nominalizările candidaților pentru funcția de viceprimar al orasului.

Cu toate ca a fost nevoie de cinci luni de așteptare înțelegerile se pare ca au fost terminate odată cu finalizarea alegerilor Parlamentare și aflarea rezultatelor.

Așadar, surse neconfirmate oficial, spun ca au fost purtate negocieri, solicitări de funcții și, de ce nu, influente politice .

Cu toate ca la nivelul județului Bacau, in Consiliul Județean Bacau, funcționează o alianța de dreapta formată din PNL, USR – Plus, Alde, PMP și Pro Romania – numita de unii in mod intenționat “alianța fripturiștilor” – la Tg Ocna aceasta nu a putut fi replicata. Nici la centru aceasta nu a fost intangibila – caci intr-o conferința de presa am sesizat ca exista posibilitatea unei trădări card s-a și concretizat. 

Surpriza sau nu, dreapta din Consiliul Local Tg Ocna nu s-a putut coagula ca o voce unitara, cu un singur candidat.

Usr- Plus l-au nominalizat pe Bogdan Ababei, PNL pe Mihai Rusu, Alternativa Dreapta n-a agreat niciun candidat, in timp ce Pro Romania și PMP au susținut candidatul PSD – ului ca viceprimar.

Acesta din urma este cel mai tânăr  om politic care, se pare ca ar fi intrat in PSD Tg Ocna cu puțin înainte de alegerile locale, la aceasta ora fiind viceprimar. O ascensiune in mare forta și cu siguranța fiind ceea ce se numește un om politic “pe  val”.

De ce Dreapta in Tg Ocna continua sa fie dezbinata in condițiile in care ar fi avut cele mai mari șanse? rămâne o necunoscuta !

“ Din păcate dreapta n-a putut avea un candidat comun deși suntem in alianța. USR și-a dorit sa aibă ei candidat fără nicio negociere. Cu siguranța PMP a negociat bine cu PSD pentru diferite avantaje. In opinia mea este o alianța formată din 4 partide – PSD, PMP, Pro Romania și Partidul Ecologist de conjunctura, nu va rezista … cea care pierde din toată acesta alianța este Tg Ocna” a concluzionat Mihai Rusu, consilier local, președinte PNL Tg Ocna.

“ PMP -ul ne-a trădat. Prima data PMP -ul ne-a zis ca ne susțin după aceia au zis ca vor candida ei pentru ca pana la urma sa se întoarcă împotriva noastra neputând obține decât un POST in Primarie. Sper sa reușim sa ne unim in perioada următoare și, pentru interesul Tg Ocnei sa facem o opoziție constructiva.

Nu am avut cu cine negocia la Pnl, nici la locale, nici acum” ne-a declarat Cristian Barna, consilier local, președinte USR Tg Ocna.

Neculai Draganuta, președintele PMP Tg Ocna – consilier personal al primarului PSD … Lucru ciudat dat fiind antipatia declarată, in mod repetat, de-a lungul anilor, la nivel național  a PMP – ului vizavi de PSD

PS – Dacă pana acum primarul Tg Ocna a dovedit ca poate controla mediul politic din consiliul local suntem curioși cine îl controlează pe el …