ACTUALITATEUltima ORA

Traficul de droguri – afacere în familie

La data de 14 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați (membri ai aceleiași familii), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

În sarcina primului bărbat s-a reținut că, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale și în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) și substanțe psihoactive (2CMC) către consumatori din municipiul Bacău și localitățile limitrofe.

De asemenea, la data de 14 februarie 2024, acesta fost depistat în flagrant delict în timp ce ar fi comercializat aproximativ 30 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), porționate în 50 de doze, pentru 5.000 de lei.

Cu privire la cel de al doilea bărbat, s-a reținut că, împreună cu primul, ar fi comercializat cantități de droguri de mare risc (3-CMC, cristal) și, de asemenea, ar fi deținut pentru consum propriu, fără drept, același tip de substanță.

A fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința celor două persoane, fiind descoperite și indisponibilizate aproximativ 40 de grame de cristal, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La data de 14 februarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru 24 de ore față de persoanele cercetate, iar astăzi, 15 februarie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și polițiști locali din cadrul Poliției Locale Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura