Acasă ACTUALITATE “trăim in Romania și ne ocupa tot timpul”

“trăim in Romania și ne ocupa tot timpul”

0

In cadrul intrunirii legislativului local al orasului stațiune Tg Ocna, consilierul local, Cezar Marcuta a adus in discuție problema locurilor de parcare.

“ Problema parcărilor este o problema complicata. La un moment dat s-a încercat sa se faca și contracte cu cei care au dorit. Lucrurile au degenerat: acolo unde era o densitate redusă putea fi făcute contracte dar in majoritatea incintelor a apărut aceasta concurenta, aceasta tensiune intre proprietăți (1) …suntem in discuție cu un consultant și cu un proiectant (2), pentru ca vrem sa cartografiem fiecare incinta … un proiect unicat in orașul Tg Ocna. Voi veni in consiliul local sa prezint varianta generală și hotărâm impreuna cu care incinta pornim” a explicat primarul Cristian Ciubotaru (3).

(1) 

Primaria este cea care ar trebui sa gestioneze responsabil, prin reguli trecute prin Consiliul Local, modul de folosință al acestora.

(2)

Presupunem ca termenul “suntem” înseamnă ca aparatul primăriei s-a angajat in “discuții” cu societăți de consultanta și proiectare vizavi de un proiect de cartografiere și are motivare in cheltuirea banului public înainte de a obține avizul Consiliului Local. Dacă doar primarul a făcut-o de la sine putere, e subiect pentru o investigație, și nu neaparat a noastra ca instituție de presa.

(3)

Proiectul de cartografiere a tuturor spațiilor din Tg Ocna poate este binevenit, însă rămâne întrebarea legată de informarea consiliului local cu privire la “discuțiile” care, cu siguranța, dacă nu antrenează bani din bugetul local, implica promisiuni de atribuire a unor viitoare licitați directe.

Discuții cu un proiectant și un consultant despre care majoritatea consilierilor locali nu aveau nici cea mai mica idee?!

Și asta in condițiile in care consilierii își dau avizul favorabil atunci când este vorba de proiecte si bani pentru care vor Răspunde in fata legii.

“ Aveți și un rezon de timp pentru cartografierea locurilorde parcare?! – a intrebat consilierul local Bogdan Ababei.

“ Din momentul in care avem bugetul local vom traversa toată perioada ce prevede procedura in vederea încheierii unui contract cu un astfel de proiectant și voi prezenta etapizat in ce situație suntem” – primarul Cristian Ciubotaru

La insistenta evidentă a consilierului local Bogdan Ababei pentru a comunica un termen precis răspunsul primarului orasului stațiune Tg Ocna, Cristian Ciubotaru a fost năucitor :

“trăim in Romania și ne ocupa tot timpul”

PS – rămâne întrebarea legitima: in câte discuții “pe bani” mai este antrenat primarul orașului Tg Ocna și despre care consilierii nu au nici cea mai mica idee?!