Ultima ORA

UPDATE-Barbatul dat disparut in zona Cascada Bucias a fost gasit dupa 20 de ore de cautari

UPDATE

Barbatul de 64 de ani, dat disparut de luni, 19 octombrie a fost gasit dupa 20 de ore de cautari. Acesta a fost gasit de o echipa de la salvamont la distanta apreciabila de locul unde a fost vazut ultima oara.

in actiunile de cautare s-au implicat peste 70 de oameni. Este vorba de SVSU Manastirea Casin si Oituz, ISU Onesti, Politia si Jandarmeria Onesti, Salvamont Slanic Moldova, Salvamont Bacau, Ocolul Silvic Manastirea Casin si Oituz, Rescue 4×4, echipa a Acum Tv si numerosi voluntari.

Constantin Andrei, de 64 de ani impreuna cu un prieten si sotia acestui pornesc luni in jurul pranzului, dupa ghebe. In zona Schitului de calugari de la Cascada Bucias poposesc intr-o poienita si incep sa culeaga.

Din dorinta de a culege cat mai mult barbatul de 64 de ani se indeparteaza de cei doi si se afunda tot mai mult in padure.

La plecare prietenul si sotia vazand ca nu-l gasesc pe Costel pornesc spre casa acestuia crezand ca a plecat mai devreme. Il cauta acasa iar sotia lui Costel le spune ca acesta nu s-a intors. Speriati se reintorc in padure si-l cauta. Odata cu lasarea intunericului isi dau seama ca situatia nu este deloc buna si suna la 112.

Se face o mobilizare exemplara. Oamenii il cauta pana la orele 3.00 dimineata. Istoviti si infrigurati se decide retragerea tuturor si oadata cu ivirea zorilor cautarile urmeaza sa fie reluate. De la prima ora a diminetii se reintalnesc, se face o scurta sedinta, se impart zonele si oamenii pornesc in actiunea de cautare.

La scurt timp, in zona ajunge o echipa de la Salvamont cu caine de urma in speranta ca va fi util in recuperarea batranului disparut.

Orele se scurg cu repeziciune si niciun semn de disparut. Niciun indiciu. Oamenii sunt rezervati si chiar abatuti.

In jurul orelor pranzului in zona ajunge si un elicopter care monitorizeaza intregul areal.

Ora 13.00 pornesc sirenele. Este semnalul ca batranul a fost gasit. In intampinarea lui porneste o masina de la Salvamont pentru a-l aduce mai repede.

Bucurie maxima pentru toti cei prezenti faptul ca toate eforturile nu au fost in zadar.

Povestea are final fericit, dar oricand putea sa aiba o intorsatura dramatica.

 

Luni, 19 octombrie, la ora 21.00 este anuntata disparitia unui persoane in zona Cascada Bucias. Oamenii se mobilizeaza si pornesc in cautare. Aceasta se afla intr-o situatie extrem de periculoasa, caci zona Cascada Bucias desi este frecventata de multa lume este renumita pentru salbaticia si pitorescul locurilor, dar este casa a multe salbaticiuni.

Poate prea putini oameni stiu ca deasupra Cascadei Bucias sunt nu mai putin de 3 barloguri de ursi. Animale adulte, periculoase care pot ucide cu usurinta.

Ora 22.00 se comunica ca persoana disparuta este un barbat.

Alaturi de echipajele de politie, jandarmerie, pompieri se mobilizeaza un grup de inimosi voluntari de Rescue 4X4 din judetu Bacau.

Actiunile de cautare sunt duse pana la extrem, ora 1.00 noaptea. Din dorinta de a-l gasi mai repede si in viata. A fost noapte friguroasa, extrem de neprietenoasa cu o persoana care s-a pierdut sau Doamne fereste este ranita in padure.

A doua de la ora 7.00 au fost reluate cautarile.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura