Cultură & Educație

UN NOU ERASMUS+VET LA COLEGIUL TEHNIC ,,GHEORGHE ASACHI” ONEȘTI

UN NOU ERASMUS+VET LA COLEGIUL TEHNIC ,,GHEORGHE ASACHI” ONEȘTI

În cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Onești derulează pe o perioadă de 18 luni, între 01/09/2022 și 29/02/2024 un nou proiect adresat elevilor de la domeniile Economic și Turism și profesorilor VET.

Astfel, în perioada 15 mai 2023 – 2 iunie 2023, în cadrul Programului ERASMUS+1, Acțiunea Cheie 1 – Formare profesională (VET), contract numărul 2022-1-RO01-KA122-VET-000079423, se derulează mobilitatea elevilor prin proiectul cu titlul: „Competențe europene în turism și în gestiunea afacerii pentru integrarea pe piața muncii în UE/ ”European Skills in Tourism and Business Management for the Integration into the Labor Market In EU.

24 de elevi ai claselor a XI-a de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești, profil Tehnician în activități economice și Tehnician în turism–intensiv engleză, însoțiți de către doamnele profesoare Ionela Sandu, coordonatorul proiectului, Oana-Paula Zaharia și Ana-Mirela Băncilă, participă la mobilitatea de învățare pe termen scurt din Salamanca, Spania, pentru a-și efectua stagiul de practică de trei săptămâni.

Cei 16 elevi de la domeniul Economic vor dobândi competența de a utiliza softul de Contabilitate Aplifisa, prin activități practice privind implementarea softului specializat la locul de muncă și înregistrarea evenimentelor şi tranzacţiilor din contabilitate cu ajutorul softului, sub îndrumarea turorilor de practică din Salamanca prin school VET.

 Cei 8 elevi de la domeniul Turism vor exersa deprinderi de organizare a activităților în unitățile de primire a turiștilor, cu funcțiuni de cazare turistică și de alimentație publică, fiind distribuiți în patru hoteluri din Salamanca.

Obiectivele proiectului, așa cum au fost proiectate, sunt:

1. Sprijinirea a 24 de elevi de clasa a XI-a de la domeniile Economic și Turism să-și dezvolte, conform standardelor profesionale, competențe ce le atribuie egalitate de șanse în muncă, prin work-based learning de 3 săptămâni de stagiu de practică;
2. Dezvoltarea comunicării profesionale, într-o limbă europeană, limba spaniolă, pentru elevii participanți, generatoare de comportamente pozitive referitoare la stilul de viață și preferințe personale;
3. Înlesnirea dezinvolturii interculturale în vederea promovării cetățeniei active europene pentru elevii domeniilor Economic si Turism și dezvoltarea competențelor pentru cultura democratică;
4. Implicarea în stagiu a minim 18 elevi cu nevoi de incluziune și oportunități reduse pentru reducerea abandonului școlar și motivarea lor să performeze în grup;
5. Dezvoltarea pregătirii digitale, a rezilienţei și a capacității Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi prin contribuția adusă de competențele de pedagogie digitală dobândite de 6 profesori la curs practic de 2 săptămâni în Salamanca.

Organizația parteneră de primire este Tellus Spain SL, Salamanca iar proiectul cuprinde și o a doua mobilitate, în toamnă,pentru 6 profesori VET, de specialitate, pentru un curs de folosire a instrumentelor digitale cu scopul inovării și îmbunătățirii calitatățiipredării, formării și evaluării în domeniile filierei tehnologice, prin utilizarea instrumentelor TIC, pentru a-i ajuta pe elevi să devină mai motivați și autonomi.

Elevii au un program de practică de specialitate de 6 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, timp de trei săptămâni iar în timpul liber beneficiază, în grup, de un program cultural-educativ ce se realizează prin explorarea spațiului istorico-geografic, cunoașterea și acceptarea tradițiilor, culturii și comportamentelor cetățenilor din țările Uniunii Europene.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura