Acasă ACTUALITATE Urșii iau cu asalt localitățile din Bacau

Urșii iau cu asalt localitățile din Bacau

0
urs in strada

In urma cu patru ani de zile, un urs rănea grav un pădurar de la Ocolul Silvic Mănăstirea Casin punându-i viața in primejdie.
Bineînțeles nu s-au luat măsuri!
In urma cu trei ani de zile făceam  o adresa către autoritățile județene prin care informam cu privite la atacul unui urs chiar in zona intersecției cu drumul care duce la Cascada Bucias și din care am scăpat ca prin urechile acului.
Bineinteles nu s-au luat măsuri!
In 2019 un bărbat avea sa moara in urma unui atac al unui urs in zona Barsanesti, iar in municipiul Onesti ursul se plimba, liniștit? pe bulevard.
Bineinteles nu s-au luat măsuri!
In același an un alt urs intra intr-o brutărie in centrul comunei Helegiu și doar printr-o minune nu au fost victime. La Livezi ursul incearca sa intre in casa omului, fix la drumul national din fericire nu a reușit. In schimb omoară câteva capre și oi de la stana unui cioban din lunca Tazlăului din aceiași comuna.
Bineinteles nu s-au luat măsuri!
in 2020 urșii obișnuiesc sa coboare in centrul comunei Mănăstirea Casin, se plimba, la vedere, prin Tg Ocna dar și prin Slanic Moldova.
Nici acum nu știm care au fost măsurile luate sau au așteptat ca ursul sa se plictisească și sa-și fixeze alta ruta.
Anul acesta, ieri ( marți, 13 Aprilie -n.n.) și azi (miercuri, 14 Aprilie -n.n.) un urs terorizează o parte din locuitorii comunei Mănăstirea Casin iar ursoaica cu pui se aseaza in mijlocul drumului in stațiunea Slanic Moldova.
Cativa locuitorii ai comunei Mănăstirea Casin ne-a sesizat faptul ca nu mai știu ce sa facă cu urșii care coboară in comuna. Cei mai mulți și-au cumpărat petarde și spera sa-i sperie pe ursi. Oamenii sunt ingroziti ca urșii le vor omora animalele din bătătura și ca viața le este pusă, constant, in pericol.

Concluzionând din cele relatate mai sus se desprinde ideea ca urșii au drepturi, iar oamenii și bunurile lor nu.

Asteptam cu interes și un punct de vedere al autorităților in care sa fie incluse și măsurile prin care sa se preîntâmpine o posibila tragedie.