Acasă Actualitate Urșii – vechii turiști ai stațiunii Slanic Moldova

Urșii – vechii turiști ai stațiunii Slanic Moldova

0

Pare amuzant și chiar drăguț când vezi ursoaică cu 2 sau cu 3 puiuți prin stațiunea Slanic Moldova, căutând prin gunoaie.
Cultura “Little Tedy” a reușit sa ne creeze senzația ca aceste superbe animale sălbatice se comporta cu noi asemeni pisicilor. Pe cât sunt de drăguțe, pe atât se pot transforma in animale feroce, intimidate de ceva sau chiar deranjate de atitudinea omului.
Faptul ca de ani de zile urșii coboară frecvent in stațiunea Slanic Moldova, fie ca sunt ursoaice cu pui, fie ca sunt masculi care își apăra teritoriul, iar autoritățile fie ele ca sunt locale sau județene – ca de cele guvernamentale nu mai zic, adopta politica struțului risca sa dea naștere unei tragedii.
Cat nu se întâmpla nimic “ totul este bine” dar dacă se declanșează o nenorocire – cine va Răspunde?! Trebuie ca cineva sa fie rănit sau sa moara pentru ca autoritățile sa-și facă treaba?!

Deocamdata sunt intrebari fără răspuns caci nici nu ma aștept ca aibă cineva curajul sa iasă public și sa ia o decizie.

Acum urșii care “ tranzitează” tot mai des stațiunea Slanic Moldova se considera ca fiind o ATRACȚIE pentru turiști dar va veni si vremea scadentei, când niște nevinovați vor plăti aceasta indiferenta.