Cultură & Educație

Vernisajul expoziției ”Colecția particulară de Artă Populară Valentin Huiban”

Sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 11, în Sala 13 a Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacău, a avut loc vernisajul expoziției ”Colecția particulară de Artă Populară Valentin Huiban”.

Colecționarul, fiu al comunei Odobești – Bacău, Valentin Huiban este un tenace căutător și păstrător de obiecte vechi, tradiționale.
Valentin Huiban s-a făcut cunoscut prin intermediul șezătorii băcăuane, locul în care coase cu migală și răbdare modele vechi găsite pe iile bunilor și străbunilor.
Expoziția de la Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu,,a inclus unelte de fierărie, de tâmplărie și cizmărie, alături de covoare, ștergare și scoarțe.
,,Prin expunerea acestei colecții, muzeul intenționează să consolideze relații cu colecționarii particulari, iubitori de folclor, pentru a reda comunității povestea deplină a vechimii noastre, cu dovezi lăsate de strămoșii noștri.
Am fi dorit să vă spunem că avem invitați surpriză dar nu avem răbdare și vi-i dezvăluim. Cei care întregesc frumos evenimentul nostru sunt: ”Șezătoare Bacău”, ”Șezătoare Palanca”, ”Șezătoare Brusturoasa” și meșterul popular Marcel Tilibașa.
Publicul băcăuan, căruia i se solicită susținerea în acest demers cultural, este așteptat să ia parte la evenimentul lansării,, a precizat criticul de artă Iulian Bucur, șef al Secției de Etnografie Bacău.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura