Acasă ACTUALITATE Veste proasta pentru elevi!

Veste proasta pentru elevi!

0
Veste proasta pentru elevi: se micșorează Vacanţa de vară cu două săptămâni.

Bucuria elevilor ca vine vacanța  prelungită de Paşte cu siguranța nu va mai fi la fel de mare când vor afla că vacanţa de vară se scurtează cu aceeaşi perioadă. Motivarea Guvernului este că vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie.

Ministrul Educaţiei: „Vom avea un vârf al pandemiei în aprilie”.

Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Naională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie.
Consiliul Naţional al Elevilor apreciaza că decalarea Evaluării Naţionale şi creşterea duratei vacanţei de Paşte la aproape o lună va conduce la apariţia unei rupturi în procesul educaţional şi în ritmul de învăţare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecinţe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naţionale.
De asemenea, dezaprobă decizia Ministerului Educaţiei ca şcolile să rămână deschise şi după depăşirea pragului de incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 6 la o mie de locuitori şi reclamă lipsa de consultare.

Elevii nu sunt de acord ca scolile sa rămâna deschise dacă rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori.

 

Vacanţa de vară se scurtează. Finalul sem II se decaleaza 2 săptămâni ! Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se muta practic două  săptămâni din vacanța de vara in vacanța de primăvara.
Conform ministrului Cîmpeanu, în loc sa finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie.