ACTUALITATEUltima ORA

Veteranul Ion Folea, înmormântat cu onoruri militare

Zi trista anul acesta in Ajun de Craciun pentru comunitatea din Mănăstirea Casin.
Dacă anii trecuți locuitorii se pregăteau sa-i primească pe copilași drept vestitori ai Nașterii lui Hristos, anul acesta cu mic, cu mare l-au condus pe ultimul drum pe eroul lor, veteranul Mos Ion Folea de 101 ani.
“ De mic copil îl știu pe mos Ion Folea caci am crescut cu poveștile lui din război. Era un exemplu pentru noi toți de curaj și patriotism” ne-a povestit un bătrân cu lacrimi in ochi.
Chiar dacă trupul nu-l mai asculta la fel de bine mintea ii era agera. “ Am stat de vorba cu câteva ore înainte si l-am intrebat dacă își mai amintește cum a fost in război. Printre lacrimi și multă suferința mi-a povestit de toți cei pe care i-au pierdut in lagăr și care nu au mai apucat sa-și vada patria, părinții și surorile ci au fost ingropati in Siberia. La un moment dat chiar înainte de a muri mi-a zis ca el se duce. Gata. Își dorea sa ajungă pana la primăvara dar n-a mai apucat” ne-a relatat cu lacrimi in ochi una dintre fiice. Caci din cele doua duce ale lui Mos Folea doar una și-a putut plânge tatăl cealaltă era in izolare la domiciliu fiind contact covid.

Moartea lui mos Folea nu avea cum sa treacă neobservata au fost prezente autoritățile locale, primarul Adriana Enache și viceprimarul Gelu Nicolae Zgavardici, un numeros sobor de preoți in frunte cu protopopul Ioan Bârgăoanu dar și un mare număr de militari, caci a fost înmormântat cu onoruri militare.

“ Mos Ioan Folea ai fost și vei rămâne in memoria tuturor mânăstirenilor drept un exemplu: un erou care și-a aparat țara, un exemplu de curaj și patriotism, un om al bisericii caci pana la 98 de ani el a venit la fiecare slujba a Sfintei noastre Biserici” a declarat cu lacrimi in ochi preotul Ioan Bârgăoanu, protopop de Onesti.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura