ACTUALITATE

”VIAȚA CONTEAZĂ”

Polițiștii băcăuani au continuat și în această săptămână desfășurarea de activități de prevenire în două campanii ”Informarea, o cale spre reintegrare socială” și Viața contează”.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Serviciului Rutier și ai Serviciului Investigații Criminale implementează Campania ”Informarea, o cale spre reintegrare socială” ce are ca scop informarea persoanelor aflate în executarea unor sentinţe penale la Serviciul de Probaţiune Bacău, privind respectarea regulilor de circulaţie în trafic, pentru siguranţa lor şi a celorlaţi, prevenirea violenței în familie, dar și prevenirea consumului de alcool și droguri.

În această săptămână polițiștii au participat, alături de consilierii de probațiune la implementarea a două programe. Un program adresat persoanelor care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier și un program adresat persoanelor care au comis infracțiuni cu violență sau infracțiuni privind violența în familie.

În cadrul programului, persoanele participante parcurg mai multe ședinte interactive, în care polițiștii îmbină legislația cu cazuistica și consilierii de probațiune motivarea, sensibilizarea și responsabilizarea.

O altă temă abordată de polițiști a fost și prevenirea consumului de alcool sau droguri la volan, mesajul transmis de polițiști fiind ”Viața contează”.

Cu același mesaj polițiștii rutieri și de prevenire, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au acționat și pentru informarea conducătorilor auro. Șoferii aflați în trafic au fost informați cu privire la consecințele consumului de alcool sau de substanțe la volan, a modificărilor de percepție, gândire și comportamentale și nu în ultimul rând privind legislația în vigoare.

Poliția vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum asigurați-vă că autovehiculul este în stare bună de funcționare!
Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, substanțe cu efect psihoactiv sau sunteți prea obosit!
Respectați regulile de circulație și adaptați conduita la condițiile de trafic!
Folosiți centura de siguranță (conducători auto și pasageri) pentru diminuarea riscului victimal!
Respectați reglementările legale privind transportul copiilor (folosiți centura de siguranță și scaunul special pentru copii)!
Nu vorbiți la telefon fără handsfree în timp ce vă deplasați cu autovehiculul, astfel încât să puteți fi atent la traficul rutier!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura