Acasă ACTUALITATE ZERO lei pentru elevii merituoși ai Tg Ocnei

ZERO lei pentru elevii merituoși ai Tg Ocnei

0

In ultima ședința a consiliului local Tg Ocna consilierii Usr – au venit cu un proiect de hotărâre de a acorda burse elevilor merituoși.

Cu toate ca initiativa a fost salutata pentru faptul ca alocarea acestor burse nu ar fi împovărat bugetul local caci banii ar fi venit de la bugetul national și chiar dezbătută din păcate  proiectul nu a trecut

De neînțeles a fost și faptul ca aleșii locali, membrii in comisia juridică sau economică au dat aviz nefavorabil acestui proiect fără prea multe explicații.

In acest sens se poate spune ca o parte din aleșii locali nu doresc stimularea elevilor cu rezultate deosebite la învățătura prin respingerea acestui proiect.

Potrivit acestui proiect ar fi ca burse de merit sa fie in cuantum de 100 de lei, bursele de studiu 125 lei, iar cele sociale de 150 de lei pe luna. Banii necesari alocării acestor burse ar fi venit de la bugetul national și nu din resurse locale.

Atunci când s-au numărat voturile pentru ca acest proiect sa treacă și elevii Tg Ocnei sa primească aceste burse doar 5 voturi au fost PENTRU : consilierii Usr și AD restul consilierilor s-au abținut.

De neînțeles decizia de abținere a aleșilor  locali caci toți sunt parinti, unii chiar cadre didactice și cu siguranța știu cât de important este ca un copil sa fie încurajat fie și cu bani pentru a obține rezultate mai bune la învățătura.

“La începutul lunii februarie 2021 am inițiat împreună cu Consilierii USR Târgu Ocna un Proiect de Hotărâre privind numărul și cuantumul BURSELOR aferente semestrului I al anului școlar 2021 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din Orașul Târgu Ocna. Cu părere de rău acest proiect a fost respins prin ABTINEREA majorității Consilierilor Locali în Ședința ordinară din 25.02.2021.

    Din ce în ce mai multe UAT-eri din România au aprobat aceste BURSE ( burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social ) care sunt aprobate prin HG nr. 1064 din decembrie 2020 în cuantum minim de 100 ron/lunar. Ca și exemplu de bună practică Primăria Comanesti și Bacău unde au fost dezbateri pentru mărirea cuantumului BURSELOR .

   REVENIM CU RUGĂMINTEA LA COLEGII DIN CONSILIUL LOCAL TÂRGU OCNA să avem o mică discuție pentru a repune pe ORDINEA DE ZI acest PROIECT.

    Precizez că in Legea Bugetului de stat pe anul 2021 în ANEXA 5 pentru județul Bacău sunt alocați 9,125 milioane pentru FINANȚARE BURSE” ne-a declarat consilierul Cristian Barna.

PS – ca o ironie amara circa 120 de persoane au dosare de ajutor social și primesc o indemnizație in cuantum de 140 lei/ lunar iar elevii Tg Ocnei ZERO lei.