ACTUALITATEUltima ORA

Zile de vacanță alături de jandarmii băcăuani

Zile de vacanță alături de jandarmii băcăuani

Ziua de 10 iulie 2024 va rămâne, cu siguranță, de neuitat pentru cei peste 40 de copii înscriși la a doua ediție a Școlii de vară „Copilărie binecuvântată”, organizată de Parohia Gherăiești. Și nu doar pentru ei a fost o zi specială, dar și pentru noi jandarmii băcăuani.

“Împreună ne-am imaginat diverse scene de viață cotidiană, am discutat despre modalitățile concrete de prevenire a faptelor antisociale și am avut grijă să le oferim cele mai bune sfaturi posibile.


Prezența partenerilor noștri necuvântători a fost momentul culminant al întâlnirii, copiii bucurându-se să vadă de aproape câinii de serviciu și să urmărească exercitiile demonstrative desfășurate împreună cu conductorii lor.
Pentru a imortaliza momentul, copiii au făcut fotografii, care vor reprezenta pentru ei amintiri frumoase, peste ani.
Cei 40 de copii au avut parte de multe alte activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au prezentat materiale video despre istoria Jandarmeriei Române la nivelul județului Bacău și au putut vizita Sala Tradițiilor a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
De asemenea, au fost aduse în atenție aspecte legate de folosirea responsabilă a rețelelor de socializare, fenomenul bullying și de prevenire a consumului de substanțe interzise.
Copiii s-au bucurat de vizita făcută jandarmilor și s-au întrecut în răspunsuri la întrebările colegilor noștri despre cum să fie în siguranță pe stradă.
Au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții și să apeleze la sfaturile lor și ale cadrelor didactice, oricând au nevoie”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura