Acasă Cultură & Educație Ziua Copilului, sărbătorită împreună cu elevii Școlii ”Spiru Haret

Ziua Copilului, sărbătorită împreună cu elevii Școlii ”Spiru Haret

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Polițiștii din cadrul I.P.J. Bacău, alături de colegii lor jandarmi sunt prezenți în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială ”Spiru Haret”, au sărbătorit, în avans, ziua de 1 Iunie.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

În curtea școlii, copiii au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special pentru ei.

Specialiştii din cadrul Serviciului Criminalistic prezintă copiilor laboratorul criminalistic, trusele necesare prelevării mijloacelor materiale de probă şi modul în care persoanele sunt amprentate sau se iau amprentele de la fața locului.

Poliţiştii de prevenire și de la Biroul Siguranță Școlară poartă discuții directe cu copiii privind comportamentele pe care trebuie să le adopte, pentru a nu deveni victime și nici autori de infracțiuni. La activitate participă și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale care le prezintă echipamentul și tehnica din dotare.

Activitățile de informare vizează în special violența, modul de sancționare a acesteia și identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual și evitarea agresiunilor de orice fel. Alte teme abordate de polițiști sunt educația rutieră, siguranţa pe internet, traficul de persoane, consumul de alcool și tutun, măsuri de prevenire a tâlhăriilor și furturilor, consecinţele nerespectării acestora și implicațiile legale.

O altă atracție pentru copii este autospeciala de poliție, cu semnalele acustice și luminoase, pe care cei mai mici le pornesc spre încântarea și amuzamentul lor.