Acasă Cultură & Educație Ziua Naționala a Greciei, sărbătorită la Onesti

Ziua Naționala a Greciei, sărbătorită la Onesti

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Sărbătoarea Naționala a Greciei a fost celebrata, in avanpremiera.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Vineri, 12 Martie, de la ora 16.00 aula bibliotecii oneștene  s-a umplut de greci, de urmașii lor și chiar de prietenii acestora veniți cu toții pentru a sărbători, cu mic cu mare, Ziua Greciei care, in condiții normale, ar fi trebuit celebrata pe 25 Martie. Date fiind condițiile speciale in care funcționăm de peste un an de zile in pandemia de covid 19 Comunitatea Elena din Onesti si-a măsuri de siguranța si a sărbătorit in avans.

„Libertate sau moarte’’ a devenit simbolul revolutiei elene inceputa la 25 martie 1821. Anul acesta s-au împlinit 200 de ani de la binecunoscuta Revoluție.

Asa cum se obișnuiește la ceas de sărbătoare un prieten al grecilor și al Comunității Elene din Onesti, artistul plastic Roland-Henrich Gotschik a adus un tablou in care atent a “așezat” un coif corintic vechi.

“Ziua Nationala a Greciei!
Multumim din inima prietenului nostru, domnul Roland-Henrich Gotschik, pentru tabloul oferit comunitatii!” a fost mesajul Cristinei Chiriacopoulu, Comunitatea Elena Onesti.

O prezentare a trecutului istoric a zilei de 25 Martie a fost realizată de către profesorul de istorie Adrian Dovleag.

Un moment special al serii l-a constituit cel in care tinerii din Ansamblul Agoria au prezentat câteva momente de lirica greceasca dar și dansuri grecești.
Uitând parca de covid 19 o parte din cei prezenți in aula s-au alăturat tinerilor din Agoria care prezentau dansuri tradiționale grecești.
Un moment cu totul aparte a fost cel in care grecii, care au crescut și copilărit in Onesti au demonstrat ca nu și-au uitat Tradițiile, dansurile și cultura greaca.
De remarcat ca publicul spectator nu s-a mai dat plecat din sala și au aplaudat îndelung întregul spectacol.