Acasă Actualitate Ziua veteranilor de razboi

Ziua veteranilor de razboi

0

În România mai trăiesc peste 2.600 veterani de război. iar ziua de 29 aprilie este ziua dedicată lor.

Titlul de “ veteran de război” a fost instituit pentru prima oară in România de către Regele Carol I prim Decret Regal, la 29 Aprilie 1902 când se împlinea un sfert de veac de la decretarea, la 29 Aprilie 1877, a mobilizării Armatei Române din Războiul pentru Independența.
De Ziua veteranilor de război deputatul bacauan Catalina Ciofu s-a alăturat acțiunilor demarate de către administratia publica locală de omagierea a veteranilor de război.
“ M-am alăturat autorităților locale din orașul Comănești și am felicitat veteranii de război, rămași în viață, pentru titlul onorific pe care îl poartă. Am avut onoarea să întâlnesc frunți încrețite de timpuri grele, dar care și-au păstrat inima tânără, gândurile bune, privirea senină și vorbele pline de povață.
Le respect vârsta și trecutul pe care îl poartă cu onoare.

La mulți ani, tuturor veteranilor de război!

Ziua de 19 aprilie a fost reconfirmată ca „Zi a Veteranilor de Război în România” prin Legea 303/2007 și HG 1222/2007, azi împlinindu-se 119 ani de la instituirea titlului de „veteran de război” pentru prima oară în România de către Regele Carol I prin Decret Regal.
#respect #veteranilor #ganduribune” de precizat deputatul PNL Cătălina Ciofu.