Acasă Actualitate Aparatura și echipamente medicale la Spitalul Buhusi

Aparatura și echipamente medicale la Spitalul Buhusi

173
0

La Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi a ajuns aparatura si echipamentele medicale puse la dispozitie de Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Conform dispozitiei nr 4647899 din 09.12.2020.  Unitatii sanitare i-au fost repartizate un numar de 4 ventilatoare mecanice, 1 ventilator de transport, doua monitoare de functii vitale si 12 injectomate.

Repartizarea acestora a fost facuta in urma solicitarii conducerii Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi.
Primaria / Consiliul Local Buhusi ne va sprijini pentru achizitia rampelor de gaze medicale si a compresoarelor de aer medical.
Este cea mai mare investitie in aparatura si echipamente medicale de care beneficiaza unitatea sanitara in anul 2020 !
Acesta este primul pas in infiintarea structurii TI ( Terapie Intensiva ), care va duce la gestionarea eficienta a cazurilor COVID 19. Astfel, pacientii din Buhusi si din localitatile invecinate nu vor mai fi transferati la alte unitati sanitare.

“Multumim tuturor factorilor implicati in realizarea acestui proiect care, odata cu finalizarea sa, va contribui la o gestionare mult mai eficienta a pacientilor confirmati COVID 19 care, in acest moment, sunt redirectionati catre alte structuri TI din tara si, implicit, la salvarea de vieti!” a precizat managerul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi, Constantin Poiana.