Acasă Ultima ORA A murit moinesteanul Vasile Gherasim

A murit moinesteanul Vasile Gherasim

0

“Cu profundă tristeţe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României. Prieten, coleg, conducător de departament, cu toţii am pierdut în primul rând un OM, un exemplu de profesionalism, putere de muncă şi abnegaţie în slujba binelui comun”, se precizează într-un comunicat al Curţii de Conturi.

UPDATE

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a anunţat sâmbătă că a pierdut un prieten foarte bun – Vasile Gherasim – care a murit în urma infectării cu noul coronavirus.”Din păcate, un prieten foarte bun, fostul primar al Sectorului 1 Vasile Gherasim, a trecut la cele veşnice, urmare a infectării cu COVID-19. Dumnezeu să-l aibă în grija Sa!”, a scris Onţanu pe Facebook.

Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în Moineşti, judeţul Bacău. Licenţiat în drept şi sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim și-a desfăşurat activitatea în administraţia publică centrală şi locală a statului român.

Vasile Gherasim a fost ales în anul 2000 primar al Sectorului 1 al Capitalei, între 2000-2004 din partea PSD, iar la finalul mandatului, în anul 2004, a fost secretar de stat în Ministerul de Interne şi Administraţiei Publice, funcţie pe care a exercitat-o până în anul următor. În anul 2005 a primit din partea Preşedintelui României Ordinul “Serviciul Credincios” în grad de “Cavaler”.

În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat pentru ca, începând cu anul 2008, să revină în sfera administraţiei publice, în poziţia de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

La sfârşitul aceluiaşi an este ales deputat, din partea PDL, iar pe parcursul legislaturii 2008-2012 și-a desfăşurat activitatea în Parlamentul României. După încheierea mandatului rămâne în forul Legislativ în calitate de consilier parlamentar, iar între anii 2015-2017 ocupă poziţia de consilier al Primarului General al Capitalei.

În acelaşi an, în data de 7 noiembrie, prin Hotărârea Parlamentului nr. 94/2017, Vasile Gherasim este numit în funcţia de consilier de conturi. Desemnat de Plenul Curţii de Conturi a României la conducerea Departamentul VII, Vasile Gherasim a coordonat o gamă complexă de activităţi cu specific juridic care presupun asistenţă şi consultanţă acordată structurilor de specialitate, precum şi reprezentarea instituţiei în instanţele judecătoreşti.