ACTUALITATEUltima ORA

Alertă de ceață în mai multe județe – care sunt zonele vizate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Se circulă în condiții de ceață care scade vizibilitatea sub 150 metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe tronsonul kilometric 10 (București) – 160 (Cernavodă) al autostrăzii A2 București-Constanța.

Tot în condiții de ceață se circulă și pe autostrada A3 București-Brașov, între kilometrii 31 – 63, vizibilitatea fiind redusă între 100 și 150 de metri.

De asemenea, vizibilitatea este scăzută din cauza ceții sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Brăila, Tulcea, Botoșani, Gorj, Ilfov și Iași.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrada A1 București-Pitești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic fiind normale.

Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura