ACTUALITATEUltima ORA

Trenul direct București-Giurgiu și Grecia

Trenul direct București-Giurgiu și Grecia

Odată cu reabilitarea podului de la Grădiștea, o nouă etapa a călătoriilor cu trenul se conturează pentru locuitorii din București și din regiunea de sud a țării. Începând din luna mai, călătoria până la Giurgiu va fi redusă spectaculos, de la trei ore la doar o oră. Această schimbare aduce cu sine nu doar o economie de timp impresionantă, ci și perspective interesante pentru conectivitatea internațională a României.

Prăbușirea podului de la Grădiștea acum 15 ani a avut un impact semnificativ asupra mobilității regionale, însă reabilitarea acestuia deschide noi posibilități pentru transportul feroviar.

Unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale proiectului este perspectiva unui tren direct până în Grecia. Pentru românii care își doresc o vacanță în această țară, această veste este cu siguranță una bună. Cu trenul care va circula direct până în Grecia, călătoria va fi mult mai ușoară și mai rapidă, fără necesitatea schimbării trenurilor la Giurgiu, așa cum se întâmplă în prezent.

Proiectul de modernizare a căii ferate București-Giurgiu si până în Grecia a primit undă verde de la Guvern în decembrie și va implica investiții masive în infrastructura de transport feroviar. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 500 de milioane de euro, ceea ce demonstrează angajamentul autorităților în îmbunătățirea rețelei feroviare naționale și în creșterea eficienței și confortului călătorilor.

Astfel, lansarea trenului direct București-Giurgiu și perspectivele spre Grecia deschid noi orizonturi pentru călătorii și pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare în România.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura