ACTUALITATEUltima ORA

AVERTISMENT de ultimă oră: un desert de ciocolată a fost retras de urgență din magazinele din România!

Avertisment de ultimă oră: un desert de ciocolată a fost retras de urgență din magazinele din România!

Autoritățile sanitare din România au emis o avertizare importantă pentru toți consumatorii de produse alimentare. Aceasta se referă la un desert popular de ciocolată care a fost retras de pe rafturile mai multor magazine.

Avertisment de ultimă oră: un desert de ciocolată a fost retras de urgență din magazinele din România!

Potrivit Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acest desert conține o proteină din lapte care nu era destinată produsului final și poate fi periculoasă pentru persoanele cu alergii.

Magazinele Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora au retras de la vânzare acest tip de desert, după ce a fost identificată o eroare tehnica de producție.
Potrivit ANSVSA, produsul în cauză este periculos pentru persoanele care suferă de alergii la lapte, deoarece conține o proteină care nu ar trebui să fie prezentă în compoziția sa.

ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor care au cumpărat acest desert de ciocolată să-l returneze sau să-l arunce, indiferent de data de expirare. În plus, persoanele cu alergii sunt sfătuite să se abțină de la consumul produselor din loturile vizate – respectiv cele cu data de expirare 13 mai și 27 mai.

Este extrem de important sa fie verificata cu atenție a etichetelor și a compoziției produselor alimentare, mai ales pentru cei care suferă de alergii sau intoleranțe alimentare. Autoritățile recomanda să citim cu atenție etichetele și să verificam întotdeauna dacă produsele conțin ingrediente care vă pot afecta sănătatea.

În cazul în care sunteți îngrijorat cu privire la consumul acestui produs sau aveți orice altă întrebare referitoare la siguranța alimentelor, ANSVSA oferă un număr de telefon dedicat (0800 826 787) pentru a oferi informații și asistență.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura