Acasă Actualitate Bacau – s-a înființat grupul de lucru pentru sprijinirea aplicației POIM

Bacau – s-a înființat grupul de lucru pentru sprijinirea aplicației POIM

0

Joi, 13 Ianuarie prefectul județul Bacau, Lucian Bogdanel a anunțat faptul ca a semnat ordinul de constituire a grupului de lucru care va sprijini implementarea aplicației pe POIM ce vizează extinderea sistemelor de utilități (apă/canalizare) în 41 de unități administrativ-teritoriale și municipiul Bacău.

 

“Am semnat Ordinul de constituire a Grupului de lucru care, de la nivelul Instituției Prefectului, va sprijini implementarea celei mai mari investiții realizate, vreodată, în județul Bacău: aplicația POIM, vizând extinderea sistemelor de utilități (apă/canalizare) în 41 de unități administrativ-teritoriale, între care și municipiul Bacău.

Grupul reuneşte principalele instituții avizatoare și are drept obiectiv central înlăturarea obstacolelor birocratice care pot împiedica derularea proiectelor circumscrise aplicației. Voi convoca membrii grupului de lucru ori de câte ori nevoia o va impune.

Implementarea nu va fi nici pe departe ușoară, mai ales că vorbim de investiții totale de aprox. 500 milioane euro, ce presupun 20 de contracte de lucrări publice, deci un volum considerabil de documente și proceduri.

ADIB & CRAB pot fi încredințate că vor avea susținerea constantă a Instituției Prefectului pe acest subiect – absorbția fondurilor europene prin aplicația POIM presupune inclusiv consolidarea rezilienței Companiei Regionale de Apă Bacău, care trebuie să devină un operator robust, ferit de probleme economice.

Ca să aveți o idee despre complexitatea acestei aplicații, trec – succint – în revistă indicatorii fizici de realizare asumați:

Rețele de distribuție apă potabilă (Nouă): 376,7 km
Rețele de distribuție apă potabilă (Reabilitată): 112,8 km
Aducțiune nouă: 114,9 km
Aducțiune reabilitare: 79,8 km
Rețea canalizare nouă: 581,3 km
Rețea canalizare reabilitare: 8,5 km” a menționat prefectul județului Bacau, Lucian Bogdănel.