ACTUALITATEUltima ORA

Casa lui Nea Ilie, dărâmată pentru un Onesti mai curat

 

Casa lui Nea Ilie, dărâmată pentru un Onesti mai curat

 

Într-un efort susținut care s-a întins pe parcursul de aproape 3 zile, echipele de muncitori de la DPP Onești au lucrat neîncetat pentru a curăța spațiul ocupat de cunoscuta construcție inedită – casa lui Nea Ilie.
Primăria Onești a decis să dărâme această construcție care, de-a lungul timpului, de la casa unui personaj local cunoscut, a devenit un loc de depozitare, adăpost pentru oamenii străzii și o problemă pentru igiena publică.

Demersul autorităților a început în dimineața zilei de marți, 27 februarie, și a continuat intens până pe 1 martie, când casa lui Nea Ilie a fost complet demolată. De altfel, locatarii din zonă ne-a detaliat ca odată cu dărâmarea spațiului s-a creat un val de praf în zona, clădirea fiind insalubră.

Amplasată în centrul orașului, casa atrăgea atenția cu arhitectura sa neobișnuită construită din materiale improvizate. Proprietarul său, Nea Ilie, a ales să trăiască într-un mod mai puțin obișnuit, întorcându-se la vremurile apuse și adoptând un stil de viață simplu.

În timp, casa a devenit un simbol al excentricității urbane, cu „o droaie de câini” ca tovarăși și parterul folosit ca depozit de gunoaie. După moartea lui Nea Ilie, locuința a fost “preluată” de oamenii străzii.

Decizia de demolare reprezintă un pas hotărât al autorităților locale pentru a reabilita spațiul public și a elimina o construcție care nu doar că nu respecta normele, ci devenise și o sursă de probleme pentru comunitate.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura