ACTUALITATEUltima ORA

ISU a luat măsuri drastice – Hotelul Trotus, Clubul Kaya și Sucursală Banca Transilvania închise temporar

ISU a luat măsuri drastice – Hotelul Trotus, Clubul Kaya și Sucursală Banca Transilvania închise temporar

Un afiș pus la vedere  pe Hotelul Trotus anunță   închiderea temporară a Hotelului Trotus, Clubului Kaya și a Sucursalei Banca Transilvania.

Motivul invocat în comunicat este nerespectarea condițiilor de siguranță publică.

Controlul a avut loc joi, 29 februarie iar câțiva martori oculari spun ca au fost inclusiv forțe de ordine.

Această decizie drastică vine în urma unor evaluări riguroase ale condițiilor de securitate oferite de aceste locații, iar ISU a considerat că activitatea acestora reprezintă un risc pentru siguranța publică. Este o măsură menită să protejeze cetățenii și să asigure respectarea normelor și reglementărilor în domeniul securității.

“Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău desfășoară acțiuni de control inopinat la operatorii economici din categoriile comerț, turism și alimentație publică.

În cursul zilei de ieri, 29 februarie a.c., în urma controlului inopinat executat la o clădire cu destinația turism, încadrată în categoria clădirilor înalte, agenții constatatori din cadrul ISUJ Bacău au identificat o serie de nereguli, sancționate contravențional cu amendă în valoare de 100.000 ron și au aplicat măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării construcției.

Deficiențele care au stat la baza luării acestei măsuri sunt: *depășirea numărului de niveluri supraterane față de valoarea de referință admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu /gradul de rezistență la foc, neechiparea construcției cu instalație de stingere automată cu sprinklere, neechiparea clădirii cu instalație pentru evacuarea fumului și neasigurarea numarului minim de căi pentru evacuarea utilizatorilor.*

Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Solicităm tuturor administratorilor obiectivelor din categoria turism, cluburi, baruri să inițieze demersurilor necesare pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește procesul de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu, sens în care instituția noastră manifestă întreaga deschidere și disponibilitate pentru acordarea sprijinului necesar.

Reamintim faptul că, de la începutul acestui an, în urma controalelor executate, a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării pentru cinci obiective din județul Bacău.” se arată în informarea ISU Bacău.

Pentru moment, Hotelul Trotus, Clubul Kaya și Banca Transilvania rămân închise temporar.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura