Acasă Cultură & Educație Comănești – Balul la Belle Epoque

Comănești – Balul la Belle Epoque

0

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, la Palatul Ghica din Comănești se va desfasura Balul la belle epoque – Parfumul nebunelor dorinți „O călătorie în timp pe ritmuri de vals în Belle Epoque”, eveniment aflat la cea de-a doua ediție.

 

Evenimentul ne propune o călătorie în atmosfera anilor 1900, mai exact în La Belle Epoque. Organizatorii ne asigură ca vom face o incursiune culturală, cu muzica vremurilor, valsuri celebre si nu numai: teatru, costume de epocă.

Sâmbătă 8 octombrie, de la orele 16.00, se va desfasura balul cu parfum de epocă, în care va fi recreata atmosfera marilor evenimente mondene ale acelor vremuri. Este un eveniment cu dress code, pentru a retrăi eleganța și stilul de viață, sociabilitatea de acum 120 de ani.

,,Călătoria începe cu o plimbare cu caleașca în curtea palatului, bineînțeles în ținute de epocă. Actorii teatrului Bacovia ne vor invita la teatru și vom urmări,,Chirița,, lui Vasile Alecsandri. Împreună cu Raluca Partenie și Muzeul Micul Paris, ne vom putea bucura de o mică expoziție de vestimentație și accesorii din această spectaculoasă perioada istorică – Belle Epoque, și de o conferință pe tema „Pălăria, simbolul eleganței”. Pălăria va fi, de altfel, vedeta balului, laitmotivul ediției din acest an. De aceea se va organiza un atelier de decorat pălării cu flori,, ne explică Lucia Pădurariu, organizator.

Inițiatorii evenimentului ne spun că putem aduce câte o pălărie din propria garderobă, pe care o putem accesoriza cu flori, spice de grîu sau de ovăz, ciorchini de struguri, prune, pene de struţ, de fazan, și asta în cadrul atelierului de accesorizat pălării.

Seara se va încheia cu un spectacol de dans, unde timp de 60 de minute, muzica de cvartet te va face să vibrezi iar tu vei pluti pe ringul de dans, alături de dansatori profesioniști!

Seara dansantă va fi întregită în mod armonios de recitaluri interpretate de un invitat ‘’Surpriză’’ acompaniat de muzica Cvartetului Consonanțe!