Acasă Cultură & Educație Cooperare bilaterală în domeniul educației România -Portugalia

Cooperare bilaterală în domeniul educației România -Portugalia

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Zilele acestea deputatul de Bacău, Cătălina Ciofu a făcut parte din delegația Comisiei pentru Învățământ a Camerei Deputaților din Parlamentul României în Lisabona pentru a întări relația dintre Portugalia și România, alături de comisia omoloagă, dezvoltând cooperarea bilaterală în domeniul educației.

,,Am avut vizite de lucru cu membrii Comisiei pentru Învățământ din Parlamentul Republicii Portugalia, prezidată de deputat Alexandre Quintanilha, punând accentul pe schimbul de bune practici în reducerea abandonului școlar, dezvoltarea învățământului profesional și asigurarea unui sistem de educație echitabil și egalitatea de drepturi.

La Ministerul Muncii, Solidarității și Siguranței Sociale am avut o întrevedere cu doamna Ana Sofia Antunes, secretar de stat,  pe tema incluziunii sociale. Portugalia a reușit după o reformă începută acum 30 de ani să aibă un grad de incluziune socială a persoanelor cu deficiențe de peste 70%.

Alături de părinți, copiii cu nevoi speciale au fost acceptați tot mai ușor în sistemul de învățământ normal printr-un proces de integrare nelipsit, însă, de efort și durere.

Mulțumiri și apreciere E.S. doamna Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Portugalia, pentru tot sprijinul acordat pentru întărirea relațiilor bilaterale!,, a precizat deputatul de Bacău Cătălina Ciofu.