Acasă ACTUALITATE Conferința online : „Building bridges between science and parliamentarians for the good...

Conferința online : „Building bridges between science and parliamentarians for the good of society”

0

Miercuri, 17 martie, deputatul bacauan Catalina Ciofu a participat la o conferință online despre crearea unor piloni de legătură între parlamentari și domeniul științific (Webinar: „Building bridges between science and parliamentarians for the good of society”).  Conferința a fost moderată de Antonella Del Rosso, expert de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară . Conferința a fost organizată de Uniunea Interparlamentară, la care au luat parte:  Prof. Dr. Rolf Heuer (fizician de particule);   Dr. Ing. Marianne Azer (din Parlamentul Egiptului);   Karen Hallberg specializată în fizica materiei condensate (profesor de fizică la Institutul Balseiro – Argentina, director de cercetare la Centrul Atomic Bariloche și deține un premiu L’Oreal-UNESCO 2019 pentru femeia în știință);  Michel Larive deputat al Franței;  Mokhtar Omar din partea secretariatului Uniunii Interparlamentare.

În cadrul conferinței s-a discutat despre : importanța cercetării fundamentale și a celei aplicate în viața de zi cu zi;  necesitatea unei bune colaborări între cercetători și politicieni;   impactul știintific este global, legile naturii nu au granițe;  nevoia de a educa gândirea critică pentru a fi capabili să gestionăm volumul imens de informații de care dispune omenirea la momentul de față în toate domeniile;  creșterea calității vieții printr-un efort comun de implementare a noilor tehnologii în viața de zi cu zi într-un cadru legal unitar, în consens cu limitările impuse de etica exploatării acestora.

“Ca parlamentar cu experiență în domeniul cercetării științifice și ca membră în Comisia pentru știință și tehnologie, sunt interesată de aceste aspecte. Vi le aduc la cunoștință și dumneavoastră, cetățenilor, pentru că aș vrea să știu dacă găsiți vreun beneficiu în colaborarea dintre cercetători și reprezentanți ai legislativului. Aștept răspunsurile dumneavoastră în comentarii” a postat public pe o retea de socializare deputatul PNL Catalina Ciofu.