Acasă ACTUALITATE Consiliul Județean Bacau continuă sprijinirea proiectelor pe fonduri europene la Onești

Consiliul Județean Bacau continuă sprijinirea proiectelor pe fonduri europene la Onești

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Consiliul Județean Bacau și Consiliul Local Onesti Forurile au aprobat luni, 19 Septembrie asocierea în vederea asigurării finanţării proiectului din fonduri europene ,,Imbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România – Proiect Municipiul Onești.

Valoarea totală a proiectului este de 39.128.147,90 lei, inclusiv TVA, din care:

,,Modernizare Biblioteca municipală Radu Rosetti, Municipiul Oneti: 19.020.490,41 lei, inclusiv TVA

,,Modernizarea infrastructurii din zona Orizont, municipiul Onești: 20.107.657,49 lei, inclusiv TVA, din care amenajarea Pieţei Casei de Cultură este în valoare de 14.967.344,16 lei, inclusiv TVA.

Consiliul județean Bacău va asigura 10 mil lei din cofinanțarea totală de 16.791.347,98 lei.

“La Onești se poate!! Se poate pentru că există maturitate politică și înțelepciune. Și pentru că oamenii se află deasupra intereselor mărunte sau ambițiilor personale.

Oneștiul poate fi un exemplu de bună colaborare pentru tot județul Bacău!!” a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Bacau, Gelu Panfil.

 

“În campania pentru funcția de primar din 2012, în fața dvs. spuneam, citez:
“Oneștiul mi-a oferit tot: carieră, situație materială și o familie minunată și pentru toate acestea sunt dator Oneștiului”. Am spus deasemenea că “voi face tot ce stă în priceperea mea pentru binele Oneștiului!”

La 10 ani distanță, cred că oneștenii înțeleg că mi-am făcut și îmi fac datoria față de comunitate și mă străduiesc să fiu la înălțimea așteptărilor dvs pentru binele și bunăstarea orașului nostru.
Astăzi, datorită bunei comunicări si conlucrări dintre Consiliul Județean și Primăria Municipiului Onești, a fost salvat proiectul cu cea mai mare finanțare europeană din toată activitatea administrației oneștene, proiect în valoare de 39.000.000 lei, Consiliul Județean Bacău asigurând o cofinanțare de 10.000.000 lei (aproximativ 2.000.000 euro).

Atât timp cât oameni de cuvânt, precum europarlamentarul Dragos Benea, președintele C.J. Valentin Ivancea, vicepreședintele C.J. Gelu Panfil sau prefectul județului Lucian Bogdănel vor ocupa funcții publice de decizie, Oneștiul va fi important pe harta județului Bacău.

Celor care cred că politizez această acțiune le dau dreptate si recunosc meritele Partidului Social Democrat în această ecuație.

Am spus și repet: “toți cei care sprijină și vor binele Oneștiului îmi sunt prieteni și îi respect!”

Valoarea totală a proiectului este de 39.128.147,90 lei, inclusiv TVA, din care:
“Modernizare Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești, Municipiul Onești: 19.020.490,41 lei, inclusiv TVA;

“Modernizarea infrastructurii din zona Orizont, municipiul Onești: 20.107.657,49 lei, inclusiv TVA, din care face parte integrantă, amenajarea Pieţei Casei de Cultură.”a explicat primarul Oneștiului Victor Laurentiu Neghina.